Support

Steun Castrum Peregrini

Castrum Peregrini heeft meer dan 60 jaar een tijdschrift uitgegeven en is de laatste jaren bezig zich een vaste positie in de Amsterdamse cultuurwereld te verwerven. Dit doet zij met een reeks lezingen, tentoonstellingen, Europese projecten en activiteiten, gebaseerd op haar kernwaarden vrijheid, vriendschap en cultuur. Deze universele waarden waren de drijfveren voor de onderduikgemeenschap in Gisèle’s appartement aan de Herengracht 401 en zijn meer dan ooit sinds de oorlog weer actueel geworden.

De stichting beoogt in de nabije toekomst haar panden en collecties boeken en kunstwerken open te stellen voor een algemeen publiek en door middel van een actief kunst- en cultuur beleid bij te dragen aan de stimulering van een diverse en open maatschappij waarin wederzijds vertrouwen de norm is. U kunt hieraan bijdragen, zodat we dit kunnen blijven realiseren.

Wij stellen uw steun zeer op prijs!

.
Donateurs

Jaarvriend 2013: indien u minimaal 75 euro overmaakt, bent u als vriend van Castrum Peregrini verzekerd van een jaar gratis toegang tot onze eigen activiteiten en geldt voor uw introducé het kortingstarief. Uiteraard houden we u op de hoogte van ons programma. Voor bijeenkomsten die we in samenwerking elders organiseren kan een korting gelden.

 

De ‘Gisèle stoel’

 We gaan onze huidige stoelen vervangen. Die zitten niet lekker. We willen dat mensen, die bij ons op bezoek zijn, alleen op hun stoel gaan schuifelen omdat het boeiend is…

We maken van de gelegenheid gebruik om iets bijzonders te maken. Een blijvende aanvulling op onze rijke collectie. We vragen designer Chris Kabel om een unieke en comfortabele klapstoel voor ons te ontwerpen. Uw gift is daarbij nodig.

Voor een symbolisch bedrag van 900 euro kunt u een stoel schenken aan Castrum Peregrini. Chris Kabel graveert dan uw naam in de stoel om uw betrokkenheid en steun blijvend zichtbaar te maken. U bent hiermee niet alleen verzekerd van een zitplaats op naam in de ‘Burcht van de Pelgrim’, ook krijgt u meteen een jaar lang gratis toegang tot onze activiteiten.

Met uw gift:

  • steunt u Castrum Peregrini
  • steunt u het werk van de jonge ontwerper Chris Kabel
  • maakt u deel uit van het netwerk van Castrum Peregrini met een stoel op naam
  • wordt u meteen Jaarvriend waarmee u een jaar lang gratis toegang krijgt tot onze eigen activiteiten
Gisèle en ontwerper Chris Kabel met 'De Gisèle'; Foto: Simon Bosch

Chris Kabel (1975, Haarlem) studeerde aan de Design Academy, Eindhoven. In 2009 ontving hij de Nederlandse Materiaalprijs voor zijn Seam Chair. In 2010 kocht het MOMA New York zijn Mesh Chair aan voor haar collectie.


 

U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden:

*) Ik schenk één stoel aan Stichting Castrum Peregrini. Ik doe een éénmalige gift van 900 euro.

*) Ik schenk één stoel aan Stichting Castrum Peregrini en bestel daarnaast één stoel voor mijn eigen interieur. Ik doe een éénmalige gift van 1800 euro.

*) Ik schenk twee stoelen aan Stichting Castrum Peregrini. Ik doe een éénmalige gift van 1800 euro.

Andere varianten zijn bespreekbaar.

Ook onze ‘jaarvrienden’  kunnen aan deze jubileum actie meedoen.
Zie onderaan deze pagina de contactgegevens.

Klik hieren lees meer over de lancering van ‘de stoel’ en bekijk een filmpje van het ontwerpproces.

 

.

Schenkingen en Legaten

Uw gift is fiscaal aftrekbaar omdat Stichting Castrum Peregrini een ANBI status van de Belastingdienst heeft, een ‘algemeen nut beogende’ instelling is.

U kunt Castrum Peregrini steunen door een éénmalige schenking te doen.

Voorwaarde voor deze éénmalige aftrekpost: uw giften aan goede doelen dienen samen minimaal 1% en maximaal 10% van uw totale inkomen bedragen, met een ondergrens van 60 euro.

Indien u minimaal vijf jaar lang met een periodieke schenking een vast bedrag per jaar overmaakt aan Castrum Peregrini, zijn onze activiteiten nog beter gegarandeerd. Periodieke schenkingen zijn voor u volledig aftrekbaar van de belasting; hiervoor gelden geen aanvullende voorwaarden.
Met een formele schenking schenkt u Stichting Castrum Peregrini geld, maar u houdt dit bedrag tot uw beschikking tijdens uw leven. Hier staat een rentevergoeding aan Castrum Peregrini tegenover. Na het overlijden komt de schenking volledig toe aan de stichting.

Voor het doen van een periodieke- en een formele schenking is een voorwaarde om een akte op te laten maken bij de notaris een voorwaarde. Hiermee wordt uw periodieke schenking belastingvrij.

Schenkingen kunnen worden overgemaakt:
t.n.v. Stichting Castrum Peregrini,
RABO bank rekeningnummer 157038165
o.v.v.:  ‘jaarvriend’, ‘stoelen actie – welke variant - ’ of ‘schenking’

.

 
U kunt Castrum Peregrini ook steunen via uw testament dat u bij uw notaris vastlegt.
Daarmee deelt Castrum Peregrini in uw nalatenschap.

U kunt in uw testament een legaat opnemen. Castrum Peregrini ontvangt dan na uw overlijden een door u vastgelegd bedrag. Of u kunt Castrum Peregrini in uw testament tot mede-erfgenaam benoemen. Dan deelt Castrum Peregrini samen met de andere erfgenamen in uw nalatenschap.

Indien u hulp zou willen ontvangen of u heeft behoefte aan meer informatie, maken wij graag een afspraak. U kunt contact opnemen met:

Stichting Castrum Peregrini
Frans Damman
Herengracht 401
1017 BP AMSTERDAM
T: 020 6235287
E: f.damman@castrumperegrini.nl

Zie ook:
www.nalaten.nl
www.notaris.nl

.

.

.

Tag Cloud