Het autonome individu bestaat niet

De Nedercult voorbij

DE TABOES VAN HET DEMOCRATISCH DEBAT

Het multiculturele ongemak is nog lang niet opgelost. Politici en ‘opinieleiders’ maken van het democratisch debat een hysterische vertoning en ondergraven daarmee de democratie.

Dit artikel van JEAN TILLIE verscheen eerder in De Groene Amsterdammer. Als voorbereiding van de expertavond Het Autonome Individu Bestaatd Niet heeft De Groene Amsterdammer de tekst tijdelijk vrij gegeven, waarvoor dank! Lees het artikel hier.

 

Het autonome

individu bestaat niet

Vrijdag 10 mei, 20 uur Voertaal Nederlands Toegang 7,50 euro. Gereduceerd 5 euro

Welke rol speelt sociaal kapitaal, ons netwerk van vrienden, kennissen en collega’s voor een goed functionerende democratie? Leidt het afbreken van sociaal kapitaal, het inzetten op het autonome individu tot radicalisering en tot afbraak van de democratie? Tom van de Meer en Tim Reeskens zullen onder leiding van Jean Tillie deze stellingen uitdiepen en in gesprek gaan met het publiek en de partners van de manifestatie My Friend. My Enemy. My Society. De sprekers van de avond zijn allen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en experts in het thema sociaal kapitaal.

Meldt je aan via mail@castrumperegrini.nl

Deze avond is onderdeel van www.myfriendmyenemymysociety.nl