De Ziel Krijgt Voeten… en wandelt het boek in

De Ziel Krijgt Voeten…

en wandelt het boek in

Castrum Peregrini en SSBA Salon presenteren zondag 3 maart een gesprek over vriendschap, kunst en de wereld daartussen met Christiaan Fruneaux, Joost Janmaat, Cleo Campert en Remco Campert o.l.v. Bahram Sadeghi.

Zondag 3 maart, aanvang 16:00uur

Castrum Peregrini Herengracht 401, ingang Beulingstraat

Toegang vrij –   r.s.v.p. mail@castrumperegrini.nl

De gesprekken over vriendschap, kunst en de wereld daartussen vinden plaats in de tentoonstelling die is geopend van 28 februari t/m 3 maart (12 – 18uur) in de galerie van Castrum Peregrini, naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘De Ziel Krijgt Voeten‘.

Omgeven door Cleo Campert’s werk treden hartsvrienden en geportretteerden Christiaan Fruneaux en Joost Janmaat in gesprek over hun bijzondere vriendschap en creatieve samenwerking. Ze reflecteren op het beeld dat Cleo van hen schoot op een bewogen feestje in Italië, en op andere beelden en personen uit de serie die bij hen verwondering oproepen.

Cleo zelf spreekt Remco Campert over zijn poëtische bijdragen aan de publicatie, waarmee beeld en woord samenkomen. Ze reflecteert met haar vader op haar werk en de culturele wereld waaruit dit werk ontsproten is.

De gespreksleiding is in handen van de regisseur en presentator Bahram Sadhedgi, die het publiek bij de hand neemt in deze omzwervingen tussen vriendschap en kunst.

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn o.a.:

Vriendschap: als inspiratiebron, als werkrelatie, als publiek goed?, zijn kunst en vriendschap onlosmakelijk?

De Samenwerking tussen vader en dochter Campert: de achtergrond van deze gezamenlijke productie, woord ontmoet beeld,  de wereld van Cleo (de wereld van Remco?), vriendschap tussen vader en dochter?

beluister hier het gesprek terug tussen Cleo Campert en Anton de Goede van VPRO De Avonden n.a.v. het verschijnen van het boek ‘De ziel krijgt voeten’!

CP en SSBA