PopUpUniversity

woensdag 13 juni

De eerste PopUpUniversity van Nederland opent haar deuren op woensdag 13 juni om 16.45 uur in Castrum Peregrini in
Amsterdam. Met colleges van o.a. professor Anneke Smelik en professor Arjo Klamer. Voor een ronde van drie lezingen betaalt u 2 euro (BA), voor twee rondes oftewel zes lezingen 4 euro (MA) en voor alle negen lezingen zijn de kosten 5 euro (PhD).

PopUpUniversity is het alternatief voor een neergaande spiraal die door onze huidige regering in gang wordt gebracht en het hoger onderwijs op veel kwetsbare gebieden zal raken. De financiële drempel gaat omhoog, de planning is gericht op de korte termijn en als we niet uitkijken gaat de kwaliteit omlaag. De universiteit zoals wij deze kennen zal zich dus moeten aanpassen, maar hoe?

PopUpUniversity is een vorm van academisch activisme, ontstaan aan de universiteit van Utrecht. Castrum Peregrini verleent graag medewerking door haar ruimte beschikbaar te stellen. Met dit initiatief willen we de problematiek van de huidige stand van
zaken onder de aandacht brengen en daarmee het debat aansturen. PopUp parodieert tegelijkertijd het instant universiteitsmodel: in negen mini-lezingen komen docenten van verschillende Nederlandse universiteiten aan het woord, waaronder professor Anneke Smelik – auteur van ‘Ik, cyborg’ en Arjo Klamer – hoogleraar culturele economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Het volgen van een drietal lezingen geeft de deelnemer recht op een bachelor, na een tweede ronde lezingen behaal je een masterdiploma en wie de hele namiddag blijft, haalt er zelfs zijn doctoraal mee binnen.

Thema’s die aan bod zullen komen zijn: hoe te overleven in het huidige klimaat? En hoe kunnen de geesteswetenschappen beter verankerd worden in de maatschappij?

Voor meer informatie zie: http://www.popupuniversity.nl/

Daar vind je ook het complete spreekschema, de deelnemende hoogleraren en de organisatie.

Of neemt u contact op met: Elanur Colak E: info@popupuniversity.nl