Tweede Aura-salonavond

aura-projectDonderdag, 11 juni

20:00 tot 23:00 uur

Herengracht 401, Amsterdam

Een avond vol kunst, gesprekken en muziek ter gelegenheid van het Aura-project.

De titel van het project verwijst naar de ideeën van de vooroorlogse Duitse schrijver Walter Benjamin, die met het begrip ‘aura’ doelde op unieke en authentieke kunst die wortelt in rituelen en tradities. Kunst die tastbaar dichtbij is en tegelijkertijd onbereikbaar blijft voor ons beperkte bevattingsvermogen.

Tijdens de salonavonden gaan we op zoek naar de aura van dit voormalige onderduikadres en proberen we antwoord te krijgen op de vraag of het bewogen verleden en de talloze historische objecten om te vormen zijn tot nieuwe verhalen en beelden met een actuele betekenis? En wat blijft er van de aura over als kunstenaars en schrijvers de erfenis van Castrum Peregrini blootstellen aan nieuwe artistieke en technologische ontwikkelingen?

Programma 11 juni:

20:00
inloop en bezichtiging tentoonstelling met Michaël Defuster, directeur van Castrum Peregrini, en Michiel van Iersel, curator van het Aura-project
20:30
Michiel van Iersel gaat in gesprek met Tracy Metz 
21:00
Satement Theu Boermans

21:30
Henk van der Waal leest zijn bijdrage voor het Aura project voor
22:00
Interview met kunstenaar Amie Dicke door Macha Roesink (Directeur en artistiek leider van Museum De Paviljoens in Almere)
22:20
Muzikant en geluidskunstenaar Pierre Bastien sluit de avond af met een live-concert
23:00
afsluitende borrel

Tijdens de avond is de Aura-tentoonstelling gewoon te bezichtigen en is de bar geopend.

Entree 7,50 euro; gereduceerd 5 euro

Aanmelden kan via 020-6235287, mail@castrumperegrini.nl en via Facebook 

 

Het Aura-project en de salonavonden worden mogelijk gemaakt door de financiele bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Lira Fonds, het Goethe-Institut Amsterdam en het Genootschap Nederland-Duitsland.